ЦЕНИ од 499 еур по лице во зависност од хотелот и термините

Цената на пакетот е во евра и вклучува:

 • Авионски билет со директен чартер лет од Софија, вклучително и аеродромски такси;
 • Еден кабински багаж до 7 кг. и чекиран багаж 20 кг.;
 • Сите трансфери во  Египет  ;
 • 1 ноќ во Каиро во Pyramids Park Resort Cairo 4* (или сличен) со вклучен појадок и вечера;
 • 6 ноќевања во Хургада во избраниот хотел – All Inclusive;
 • Eкскурзијата во Каиро и Египетскиот музеј
 • Услуга од локални водичи придружена со водич од компанијата, кој ќе обезбеди превод на разговорите за време на сите трансфери и екскурзии во програмата;
 •  Водич-преведувач од Бугарија за време на целото патување и целиот престој;

Цената на пакетот НЕ вклучува:

 • Дополнителни екскурзии;
 • Лични трошоци;
 • Бакшиши – 10 долари, во Египет е вообичаено да се даваат бакшиши.
 • Влезна виза за Египет – 25 долари, платена на аеродромот во Хургада. Кога цената ќе се промени, туристите ќе бидат навремено известени;
 • Данок на гориво – објавен 21 ден пред летот (доколку тоа го бара авиокомпанијата);

Услови:

1. Плаќања:

Авансно плаќање на депозит од 30% по лице при резервација;

Доплата: до 30 дена пред датумот на поаѓање;

2. Потребни податоци за сите патници *:

 Точно име и презиме по пасош;

 Единствен матичен број (ЕМБ) или датум на раѓање;

 Број на пасош и датум на важење;

* Туроператорот не е одговорен за испратените неточни податоци.

3. Периоди на откажување:

3.1. Рокот во кој потрошувачот може да се повлече од договорот (откажување) без казна е до 60 дена пред датумот на патување.

3.2. Во случај на откажување од 60 до 30 дена пред датумот на поаѓање, казната е во висина на уплатениот депозит, според условите на специфичната програма, но не помалку од 30% од цената на патувањето.

Ако откажувањето се изврши од 29 до 15 дена пред датумот на поаѓање, казната е 70% од цената на патувањето;

Ако откажувањето се изврши 15 дена или помалку пред датумот на поаѓање, казната е 100% од цената на патувањето;

ВАЖНО :

Промена на цената е можна во: промена на трошоците за транспорт / гориво /, аеродром, пристаниште итн. такси; промена за повеќе од 3% од девизниот курс во периодот помеѓу датумот на склучување на договорот и заминувањето; непредвидени зголемувања на цените од страна на нашите партнери, како и во други објективно потребни случаи.

Девизниот курс што се користи за пресметување на програмата ЕУР / УСД е 1,12.

Поради постојано менување на цените на горивата, авиокомпаниите може да наплатуваат т.н. доплата на гориво. Во овој случај, тур-операторот го задржува правото да ја промени цената на патувањето со реалната вредност на данокот на гориво и тоа ќе се должи за сите резервации за летовите за кои се наплатува, без оглед кога се направени. Цените на горивата во програмата во Софија и Каиро / Хургада се пресметуваат со параметри 780 американски долари / тон и 1 евро = 1,18 долари. Во случај на промена на цените на горивата, може да се наплати надоместок за гориво. Овој надоместок треба да го објави тур-операторот и да го плати корисникот не подоцна од 21 ден пред датумот на поаѓање.

ВНИМАНИЕ:

Авиокомпанијата го задржува правото да ги промени часовите на поаѓање и слетување, за што компанијата навремено ќе ги информира патниците.

Забелешка: Туроператорот НЕ е одговорен за промените во музејските такси и времето на отворање на музеите. Посочените такси се во согласност со информациите содржани во страниците на посочените туристички места. Може да се појават промени. Туристичката агенција го задржува правото да го смени редоследот на програмата од причини што не се во нејзина контрола и не е одговорна за туристите што не се пуштени од релевантните гранични власти.

Важно: За деца под 18 години кои патуваат без родители или со само еден од нив мора да имаат оригинал и фотокопија од заверена изјава дека двајцата родители се согласуваат детето да патува во странство. Ако дете на возраст под 18 години патува само со еден од неговите родители (или со друг придружник освен родител), тој мора да има полномошно заверено на нотар од родителот што не патува + копија од тоа (и ако патува со друг придружник – од двајцата родители) за детето да замине во странство (во случај кога детето патува со двајцата родители, но тие имаат различни презимиња, тие мора да обезбедат извод од матичната книга на детето, како и копија од тоа). Овој документ ќе им служи на граничните власти.

Странците кои влегле во Република Бугарија со сопствен превоз / автомобил / не можат да ги напуштат границите на земјата со друг вид превоз.

Важна информација:

Потребен е важечки меѓународен пасош за патување во Египет. Пасошот мора да важи најмалку 6 месеци по датумот на влегување во земјата. Не се потребни дополнителни вакцини.

Превозот на специјална опрема за екстремни спортови, како што се сурфање, нуркање и други, се организира само по барање и по претходно доставување до тур-операторот.