Вилата се наоѓа покрај црквата, во непосредна близина на центарот, во мирниот дел на Пефкохори, оддалечена на околу 350 м. од плажа. Вилата располага со двокреветни и трокреветни студија опремени со кујна, два или три кревети или француски кревет, тоалет, тераса, ТВ, клима.

Цените се однесуваат на наем на студио/апартман за 7 ноќевања (без превоз).
Цените се изразени во EUR за уплата во денарска противвредност (1EUR=62MKD).


ИНФОРМАЦИИ, ПОПУСТИ И ДОПЛАТИ

 • Употребата на клима уред се доплаќа 5 евра на ден.
 • Доплата за туристичка такса 0,5 € по соба на ден (се плаќа во објектот)
 • Во студио/апартман дозволено е сместување на лица согласно предвидениот капацитет (број на кревети),
 • преку дозволениот број може да се смести максимум едно дете до 6 години во кревет со родител, со одобрение од сопственикот на објектот.
 • Препорачуваме патничко осигурување (информации во агенцијата)


АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ


Автобуски превоз, места и сатница на поаѓање:

 • Скопје, во 04:00 ч. (паркинг спроти хотеl Holiday Inn”)
 • Велес, во 04:30 ч. (бензиска пумпа, мотел Македонија)
 • Неготино, во 05:00 ч. (бензиска пумпа “Макпетрол”)
 • Смоквица, во 05:30 ч. (бензиска пумпа “BWO петрол”)
 • Гевгелија, во 06:00 ч. (бензиска пумпа, граничен премин)
  Поаѓање од Грција: Истиот ден попладне
 • Цена на повратен автобуски превоз: 35 EUR (20 EUR за дете 02 до 12 год.)
 • Секој патник има право на превоз на 1 парче багаж до 20 кг и 1 парче рачен багаж.
 • Патниците самостојно го пренесуваат својот багаж од местото на запирање до објектот на сместување.
  ВАЖНИ НАПОМЕНИ
 • При промена на цените (зголемување на цените со објавување на нов ценовник) нема да се менува цената на веќе договорените услуги.
 • Во случај на објавување на т.н. Last Minute специјални понуди пред отпочнувањето на аранжманот (поради отказ од клиент, намалена цена од сопственикот
  Корисни информации
 • Собите се доделуваат на рецепција (во објектот) доколку не е поинаку наведено во потврдата на резервацијата или ваучерот, а сместувањето на првиот ден и
  одјавувањето на последниот ден ќе се вршат според куќниот ред на секој хотел/објект и според тековните расположиви средства (генерално сместувањето се врши
  по 14:00 часот, а одјавувањето на просторијата до 09:00 часот);
 • Бројот на лица кои се сместуваат во собите треба да е соодветен на лицата наведени во ваучерот кој го издава организаторот на патување.
 • Организаторот не одговара за квалитетот на интернет конекцијата во местото и објектот на престој.
  Третиот кревет се разликува во зависност од опремата на секој хотел/објект, и може да биде: единечен кревет, кревет на преклопување или софа.
 • Сите сместувачки единици, како и превозните средства се категоризирани од надлежните институции во земјата на дестинацијата, според интерните процедури и
  локалните регулативи, кои се разликуваат од една до друга земја, и не се споредуваат;
 • Точноста на имињата и личните податоци на патниците се одговорност на патникот кој треба да ги провери во моментот на резервација и по потврдата на услугите.
 • Секоја промена на резервација се наплатува 10 € .
 • Превозот со автобус се извршува до туристичката дестинација, до соодветно место за запирање на автобусот според локалните сообраќајни услови.
 • Организаторот не гарантира превоз до самиот објект на сместување.
  за одреден термин, недоволна продажба и сл.) нема да се менува цената на веќе договорените услуги.
 • Сопственикот нема да дозволи сместување на ненајавени лица.
 • Типот на соба се одредува при резарвација. Внимание! Двокреветниот кревет (брачен) во некои хотели/објекти се состои од споени два единечни кревети.
 • Оранизаторот не претпоставува и не може да гарантира никакви специјални услуги што не можат да бидат понудени од трети лица, доколку тие не биле наведени во резервациите и во договорот за услуги
 1. За резервации со рана резервација (рани попусти – EB):
 • 10% од вредноста на резервацијата се уплатува за време на резервацијата
 • 40% од вредноста на резервацијата ќе се плати до истекот на периодот на ЕВ, според понудата;
 • 50% од вкупната вредност на услугите ќе се плати 21 ден пред датумот на поаѓање;
 1. За резервации со редовни цени
 • 30% од вредноста на пакетот се плаќа при резервација на услугата,
 • 30% од вредноста на пакетот ќе се плати до 30 дена пред датумот на поаѓање,
 • 40% од вкупната вредност на услугите ќе се плати до 21 ден пред датумот на поаѓање;
 1. Во случај на резервација во последен момент-last minute (LM), нивната потврда ќе се изврши само врз основа на целосна уплата на услугите;
 2. Отказни трошоци во случај на отказ на услугите
  Патникот може во секој момент да се откаже од патувањето/услугите и тоа треба да го направи во писмена форма. Датумот на писмениот отказ претставува основа за пресметка и наплата на отказните трошоци (во однос на основната цена на аранжманот).
  Отказните трошоци што се наплатуваат во случај патникот да се откаже од резервираната услугата / индивидуален престој се следниве:
 • за отказ до 30 дена пред патувањето 30%
 • за отказ од 29 до 15 дена пред патувањето 50%
 • за отказ од 14 до 10 дена пред патувањето 80%
 • за отказ од 09 до 06 дена пред патувањето 90%
 • за отказ од 05 до 0 дена пред патувањето или во текот на патувањето 100%.
 • За износот на отказните трошоци, постои можност организаторот на патување да му издаде ваучер на патникот за користење на одредени услуги во одреден период, доколку давателите на услуги (хотелот, превозникот и др.) го прифатат тоа.
 • Во случај на отказ на резервација уплатена со ваучер издаден за неискористени услуги поради епидемијата со Covid19 во 2020 година, патникот изрично прифаќа во случај на отказ да му биде издаден нов ваучер на износот уплатен со ваучер намален за евентуалните отказни трошоци опишани во програмата и договорот за патување.
 • За отказ на резервации уплатени по специјални понуди (SPO), рана резервација (EB) или резервации во последен момент-last minute (LM), не се враќа уплатениот аванс потребен за резервација на услугите според описот и условите на програмата.
 • ВНИМАНИЕ! Лицата со попреченост мора да го најават степенот на попреченост, со сите потребни детали, од моментот на регистрација и потврда на резервацијата.[contact-form-7 id="1325" title="Contact Form"]