КАПАДОКИЈА – АВИОНСКИ ПРЕВОЗ
Кападокија – Ако постои бајка за магична земја од глина, веројатно ќе изгледа како
Кападокија. Регионот е во централна Турција и е познат по уникатни карпести форми во кои
древните народи ги направиле своите домови и светилиштa….


Во цената се вклучени следниве услуги:

 • Повратен авионски билет со Пегасус Ерлинес од Скопје преку Истанбул до Кајсери со (20 кг вклучен багаж);
 • Аеродромски такси;
 • Сместување во одбран хотел 3 или 4 ноќи;
 • Организиран превоз од аеродром – хотел – аеродром.

Во цената не се вклучени следниве услуги:

 • Факултативни екскурзии;
 • Патничко и здравствено осигурување;
 • Екстра трошоци во хотел.

Важна напомена:

 • Горенаведените цени не се гарантирани.
 • Цената може да биде повисока и зависи од местата на авион!
 • Плаќањето е задолжително во денари (1 еур = 61.8 мкд)
 • За ова патување потребен е валиден биометриски пасош со мин.6 месеца од денот на патувањето
 • За влез во Р.Турција потребно е да имате сертификат за вакцина со поминати мин. 14 дена од втората доза пред влез во земјата, ПЦР тест (не постар од 72 часа) или брз антигенски тест ( не постар од 48 часа), или сертификат дека сте ја прележале болеста во последните 6 месеци.
 • Сите наведени сертификати се однесуваат за лица постари од 6 години.
 • Формулар за влез, регистрација на : https://register.health.gov.tr (72 часа пред влез во земјата) – задолжителен.
 • За влез во Македонија потребен е сертификат за прележан COVID 19 во последните 45 дена сметајки од денот на оздравување, или примени најмалку 2 вакцини, или пак Антиген негативен тест или ПЦР негативен тест. Сите горенаведени потврди не се однесуваат и не се задолжителни за лица под 18 години.
 • Цените не важат за време на празници
 • Факултативните ексурзии треба претходно да се резервираат и да се платат.
 • Важно: За резервација задолжителна уплата од 100%, и ако се откаже резервацијата се плаќаат пенали од 100 %.
 • За овој аранжман важат општите услови на патување

[contact-form-7 id="1325" title="Contact Form"]