Имаме ново дружење за 11-ти Октомври, а ги покануваме сите оние кои се со позитивни мисли за уште едно бегство од реалноста. Сите велат дека Сараево е магично во Октомври, а ние веќе го тврдиме тоа.

Покрај Сараево, во нашата програма се вкчучени уште неколку волшебни градови со кои ќе може да се запознаете за време на продолжениот викенд за 11-ти Октомври.

ЦЕНА: 85 ЕУР

ПРВ ДЕН (ПОАЃАЊЕ): 08.10.2021

Поаѓања се организирани од повеќе градови во Македонија. Поаѓањето е во попладневните часови. Се патува преку Србија со попатни вечерни паузи.

ВТОР ДЕН: 09.10.2021

Влегувањето во Босна и Херцеговина е во утринските часови. По влегувањето во Босна на околу 20 км пристигнуваме во Вишеград, прекрасен град каде туристите имаат можност да уплатат за крстарење по Дрина и да се запознаат со природните и историски убавини на градот.

По посетата на Вишеград, автобусот продолжува со возење до Сараево каде групата се сместува во хотел. Во хотелот во Сараево групата одмара од патувањето, а по паузата во програмата е предвидено да се посети „Тунел Спаса“. Ова вакултатива ќе ви раскаже многу за историјата и борбата на босанскиот народ.

Патниците кои нема да се одлучат за факултативата, остануваат во хотел и во договореното време заедно со останатите кои ќе ја искористат факултативата продолжуваат во разглед на Сараево. Во Сараево групата има слободно време за индивудуални прошетки, по што во договореното време се враќа во хотелот.

Денот завршува со ноќевање  во хотелот.

ТРЕТ ДЕН: 10.10.2021

Третиот ден започнува со појадок во хотелот. Во нашата програма за третиот ден се предвидени факултативни излети како:

-Посета на бункерот на Тито
-Посета на Јабланица (Мостот „Битна на Неретва)
-Посета на Мостар за индивидуално уживање во градот.

По исцрпната тура, групата се враќа во Сараево, доколку има интерес може да се организира дружба или ноќно излегување.

Денот завршува со ноќевање во хотелот.

ЧЕТВРТИОТ ДЕН: 11.10.2021

Четвртиот и последниот ден започнува со појадок во хотелот, по што следува одјавување од истиот.

Последниот ден има факултативен излет до „Врело Босне“ каде има околу два часа за кафе и ручек, а потоа заедно сите се упатуваме кон Дрвенград, едно доста интересно и филмско градче во кое верувајте ќе уживате. Агенцијата ви овозможува кратка кафе пауза во градчето, по што продолжуваме кон Македонија.

Што е вклучено во цената

 • Две ноќи во хотел со појадок
 • Автобуски превоз
 • Посета на Вишеград
 • Разглед на Сараево
 • Посета на Дрвенград

Што не е вклучено во цената

 • Патничко осигурување
 • Босански пакет со факултативи (Посета на Тунел Спаса, Бункер Тито, Јабланица и Мостар, Врело Босне)
 • Туристичка такса до 2 евра која се плаќа задолжително во автобус
 • Крстарење по Дрина во Вишеград од 5 евра по лице
 • Во врска со користењето на факултативите, патниците се должни да се изјаснат дали ќе го користат „Босанскиот пакет“ додека ја вршат уплатата во канцеларија. Ваквата политика се применува се со цел да може да се резервираат потребните влезници.

Опис на факултативите

Босански пакет – 45€

Босанскиот пакет го формиравме се со цел да Ве запознаеме со Босна и Херцеговина во најдобро светло. Пакетот вклучува:

 • Тунел Спаса
 • Бункерот на Тито
 • Јабланица
 • Мостар
 • Врело Босне

Важно

 • За реализација на овој аранжман, потребен е минимум од 40 патници, во спротивно, крајниот рок за известување околу евентуален отказ на аранжманот е најкасно 5 дена пред датумот на поаѓање. Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата
 • За ова патување потребно е да се приложи сертификат за вакцина или брз антиген тест
 • Патувањето може да биде со валидна лична карта или пасош
 • Доколку дојде до непредвидена „виша сила“ за нереализирање на патувањето, поради новонастанати ситуации кои агенцијата не можела да ги предвиди, уплатените средства ќе бидат вратени на клиентот.
 • Доколку патувањето се реализира според планираното и нема никакви пречки за негова реализација, а дојде до откажување од страна на патникот, тогаш откажувањето ќе се реализира во согласност со општите услови за патување.
 • Распоредот на седишта се нумерира според уплатата. Доколку туристите имаат барање за седиште, истото се доплаќа 15 евра за два правци и право на избор на седиште.
 • Во врска со користењето на факултативите, патниците се должни да се изјаснат дали ќе го користат „Босанскиот пакет“ додека ја вршат уплатата во канцеларија. Ваквата политика се применува се со цел да може да се резервираат потребните влезници.
[contact-form-7 id="1325" title="Contact Form"]