Копаоник, покривот на Србија, како што го нарекуваат, е еден од најпопуларните зимски центри во регионот. Во својот највисок дел потсетува на куќа со рамен покрив, па го викаат Рамен Копаоник и токму тука е средиштето на туристичкиот центар. Овде се сместени голем број хотели, апартмани, вили, одморалишта и планинарски домови, како и спортски терени, базени, теретани, кино, продавници, ресторани и клубови. Копаоник е планина за забава на снег, но и за уживање на оние на кои спортот не им е приоритет.Највисоката точка на оваа планина е Панчиќев врв, висок 2017 м. Националниот парк Копаоник е основан 1981 година и опфаќа површина од 11.810 хектари. Има 12 резервати и богатство од разновидна флора од повеќе од 1500 растителни видови. Туристичкиот центар, всушност, се наоѓа во срцето на националниот парк. Понуда на хотели и апартмани: 

 Aparthotel Kopaonik се наоѓа во Брзече, 16км од ски стазите на Копаоник и е директно поврзан со Гондола која се наоѓа 300м од хотелот и води од Бела Река(Брзече) до Мали караман(Копаоник) Секоја соба е опремена со брачен или два одделни кревети, wifi, фрижидер,  сопствен тоалет и кујна.Скиите може да се чуваат во скијачницата од самиот хотел.Појадокот и вечерата се служат во ресторанот 

Последен термин:

26.03-28.03 – 80€

Во цената е вклучено:              Во цената не е вклучено:
                                                               2 Ноќевања со појадок и вечераТуристичка такса по ден на рецепција1€За деца до 15 год 0.5€  
Сместување  во http://kopapartmani.co.rs/                                                                      Трансфер до ски терените 3€ (RT)
Автобуски превозСкопје-Брзече-СкопјеСки карта
Скијачница за чување на опремаМоторна санка 1час – 60
Ски карти
Возрасни 12-64 годиниДеца 6-11 години
Дневна          29,3Дневна            21,5
2-дневна       552-дневна         38,1
3-дневна       78,63-дневна         53,4

Користење само превоз Скопје-Копаоник-Скопје: 40€  / Еден правец 30€ /  Деца до 7год бесплатно

[contact-form-7 id="1325" title="Contact Form"]